lørdag 19. februar 2011

mammutbøker

Mammutsalet er jo i full gang i alle bokhandlane no, og sidan eg har tenkt litt ekstra på ei bestemt bok no i det siste, så måtte eg sjekke om Libris hadde eit eksemplar på lur til meg. (Det hadde dei ikkje, så du må vente til ein annan dag før eg seier kva for ei bok eg snakkar om.)

Heldigvis var der mykje anna som frista, og tre flunkande nye bøker fekk bli med meg heim:

Grand Manila og Grense Jakobselv av Kjartan Fløgstad. 
Eg hadde ikkje høyrt om dei før, men vart fanga av dei fine omslaga, og då eg såg at dei var skrivne på nynorsk var det heilt klart at eg måtte ha dei. 

Doktor Mengele - liv og forbrytelse av Anders Otte Stensager. 
Eg gler meg til å lese desse framover!

Har du tips til bøker ein bør lese? Kva er di favorittbok?
   

10 kommentarer:

 1. Jeg har også vært på Mammut-salg. Først på fredag. Da kjøpte jeg Mengele-biografien. Så var jeg en tur på lørdag. Da kjøpte jeg selvbiografien til Karita Bekkemellem og "Djevelens datter - en sann historie fra Oslo øst" av Sara Hilal - altså nok en selvbiografi.
  Bum

  SvarSlett
 2. Sjølvbiografien til Karita Bekkemellem høyrest ut som noko eg ikkje kunne tenkt meg å lese!

  SvarSlett
 3. Hvorfor har du ikke lyst å lese den? Liker du ikke politikeres selvbiografier generelt, eller er det henne du ikke har sansen for? Jeg har begynt å lese den, og jeg liker den.
  Bum

  SvarSlett
 4. Eg veit ikkje heilt. Har ikkje lest mange sjølvbiografiar, det skal eg innrømme. Men ho vekkjer berre ikkje interessa mi på nokon måte.

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke vært så interessert i henne, jeg heller, men biografien hennes fikk gode kritikker. Blant annet var det en som sa at den delen av boka som handler om oppveksten, er sjeldent godt skrevet, og så bladde jeg litt i den på bokhandelen, og den virket godt skrevet, så jeg tok den.

  Romaner leser jeg ikke lenger. Bare biografier og dokumentarer.

  Bum

  SvarSlett
 6. Du får gje meg eit referat når du er ferdig, så skal eg revurdere den!

  Men inntil vidare har eg nok å bryne meg på, så eg får starte med det.

  SvarSlett
 7. Ei bok jeg vi anbefale er Sammen i døden. Den handler om Bonnie og Clyde, som var to småkriminelle i USA på 20-tallet, som ble rikskjendiser og "helter".
  Bum

  SvarSlett
 8. Takk for tipset. No står den på boklista mi.

  SvarSlett
 9. Nå har jeg lest ferdig Karita-boka, og jeg vil ikke anbefale den annet enn til folk som er interessert i politikk, for en stor del av den er en gjennomgang av diverse politiske saker hun jobbet med som statsråd.
  Bum

  SvarSlett
 10. Då set eg den ikkje opp på boklista mi. Ho Karita får klare seg utan meg :)

  SvarSlett

alt er mogleg. det umoglege tek berre litt lenger tid.