tirsdag 14. februar 2012

loftet

Eg har vore inne på det før, men nemner det ein gong til: Eg elskar mørkeloftet vårt! Der kan ein jakte på klede og stoffbitar og gamle bøker og gyngehestar, og nokre gonger slepp ein å jakte fordi ting dukkar opp heilt av seg sjølv. 

I går var det stoffjakt eg var på. Etter først å ha kræsja i eit fenalår som hang oppunder taket, var eg ganske nervøs og skvetten. Der er jo aldri lysare enn halvmørkt, så det er vanskeleg å vere heilt komfortabel der ein balanserar på halvferdig golv under låge takbjelkar. Nervøsiteten fekk straffe seg då eg grov nedover i ein haug.
 Æææ!


Etter at den verste hjartebanken var over vart fleire fine stoffbitar sleppte ned gjennom luka for vidare sortering. Og så dukka oldemor sin gamle strikkeperm opp (blant gamle barnebøker frå seint femtital).
 Koselege oppskrifter frå femti- og sekstitalet med vakre modellar og artige tekstar. 
Kos!

Valentinsdagen har susa forbi med forelesningsvideoar på TV-skjermen og strikketøy i fanget. Thomas er i Ålesund, men eg har høyrd rykter om at han kjem til å returnere med påfyll av garn til meg. 

Thomas, eg er glad i deg! <3

1 kommentar:

  1. Tuuuusen takk - og: Jaaaa!! :D

    Åh, gamle blader og bøker er så kos å kikke i. Faren til ei venninne har mange moteblader og radioer osv fra tidlig 1900. Det som er morsomt er å lese de spaltene hvor folk har stilt spørsmål og får svar av "profesjonelle" folk. Tips og anbefalinger er hvert fall helt annerledes i dag enn det var den gang. F. eks. så var det en gutt som spurte om råd fordi han sleit så med kviser. Da var svaret at han burde klemme eller stikke hull på de og la det tørke ut (er det rart mange over 45 har arr-prikker i hele fjeset).

    Den dukka var skummel.

    SvarSlett

alt er mogleg. det umoglege tek berre litt lenger tid.