tirsdag 29. mars 2011

paris, her er eg

Det var kveld då eg gjekk av toget midt i Paris. Inne på metrostasjonen, langt under bakken kjende eg kor ufatteleg trøytt og utslitt eg var, og ikkje visste eg kva for ei linje eg måtte ta vidare. Eg forsøkte å lese meg fram til det ettersom telefonen min nekta å samarbeide, men etterkvart fekk eg berre meir og meir lyst til å legge meg på bakken og grine.

Til slutt gav eg opp heile metrogreia og fann heller vegen opp til overflata. Då var det eg visste at dette skulle gå bra. Over alt rundt meg var det vakre bygningar, blomstrande tre og herleg vårtemperatur.

Vel framme på hotellet fekk eg verdas minste hotellrom med gule,blomstrete veggar og sol-lampe i taket. Det gamaldagse vindauget opnast innover og krympar plassen litt ekstra. Men det er koseleg.

I dag har eg vandra rundt og funne Sacre Coeur, Moulin Rouge og ein nydeleg fin park. Eg blir snakka fransk til sjølv om eg har eit digert kamera rundt halsen, og for det meste skjønar eg eit ord eller to så eg kan nikke og smile og seie oui (eller si, som det glapp ut av meg eine gongen) og merci eller je n'sais pas.

Alle forslag om gjeremål blir teke imot med åpne armar! <3
Published with Blogger-droid v1.6.8

3 kommentarer:

  1. Du er så heldig!

    SvarSlett
  2. Kan så godt lide din blog!
    Jeg følger dig nu, du må meget gerne følge mig :-)


    Kram www.frejaogclaraz.blogspot.com

    SvarSlett

alt er mogleg. det umoglege tek berre litt lenger tid.